Ontdek welke opleiding het allerbeste bij je past met het unieke studiekeuzeprogramma van WIJS.

Zelfstandig thuis online of met persoonlijke begeleiding

Heb je geen idee welke studie echt bij jou past?

Er zijn zoveel opleidingen, je komt er niet uit. Hoe weet je nou wat voor jou de beste keuze is? 

Veel jongeren kiezen verkeerd

Een groot deel van de studenten stopt in de eerste jaren met hun studie omdat ze hun keuze niet goed onderzocht hebben. Behalve de frustratie over de verkeerde keuze, weten ze dan vaak nog steeds niet wat ze wel willen. Daarnaast heeft het dan meestal al veel geld gekost.

Een opleiding waar je echt voor kunt gaan

Als je er op kunt vertrouwen dat je de juiste studie hebt gekozen valt er een last van je schouders. Je weet dan dat je voor deze opleiding helemaal kunt gaan. De ellende van een verkeerde keuze blijft je bespaard. 


Zelf kom je er niet goed uit

Er zijn zoveel opleidingen. Hoe weet je nou wat de verschillen zijn en welke studie het meest bij jouw persoonlijkheid en kwaliteiten past?

Wat er nodig is voor een goede keuze

Om een passende studiekeuze te kunnen maken is het belangrijk dat :


 • je goed inzicht hebt in jezelf, je kwaliteiten en je drijfveren
 • je weet welke opleidingen aansluiten bij je persoonlijkheid en je interesses
 • je goed zicht hebt op de inhoud van die opleidingen en wat je ermee kunt
 • je weet hoe je zowel je gevoel als je verstand mee kan laten wegen bij je keuze


Omdat veel jongeren moeite hebben met bovenstaande is er nu het Studiekeuze programma van WIJS

Wil jij een goed gevoel over je keuze hebben? 

Het unieke Studiekeuze programma van WIJS begeleidt jou stap voor stap zodat je de studie ontdekt die het allerbeste bij jou past. Of je nu naar het MBO, HBO of Universiteit wilt, je volgt het programma dat aansluit bij jouw niveau.


De methode is zo gemaakt dat je eerst jezelf heel goed leert kennen. Je ontdekt wat jouw belangrijkste kwaliteiten zijn, hoe je persoonlijkheid in elkaar zit en waar jij nou eigenlijk door gemotiveerd wordt. Ook kom je erachter hoe andere mensen jou zien.


Daarna wordt de vertaalslag gemaakt naar je interesses en de passende opleidingen waar je steeds meer over te weten komt. Als je het programma volgt wordt je vanzelf door dit proces geleid. Aan het einde weet jij welke opleiding het beste aansluit bij jouw persoonlijkheid.


De methode is gebaseerd op 15 jaar ervaring in het begeleiden van jongeren in hun studiekeuze. De hoogwaardige testen en werkvormen zijn zorgvuldig op elkaar afgestemd. Zo maak je de keuze waar je zowel met je hoofd als je hart achter staat.

 

Je kunt het programma zelfstandig thuis achter je laptop (of tablet) volgen of met persoonlijke begeleiding van studiekeuze- en jongerencoach Katja van der Pol.


Wat het programma van WIJS jou oplevert 

 • Een goed onderzochte studiekeuze waar je echt voor kunt gaan
 • Inzicht in je persoonlijkheid, je kwaliteiten en je drijfveren met uitgebreide rapportages.
 • Meer zelfvertrouwen doordat je jezelf veel beter kent 
 • Meer motivatie omdat je nu eindelijk weet wat echt bij je past en waarom dat bij je past
 • Vaardigheid om ook andere belangrijke keuzes in je leven te maken


Daphne:
"Het programma van Wijs heeft mij erg geholpen met het kiezen van mijn studie.

Ik had eerst geen idee wat ik wilde gaan studeren . Dankzij het programma heb ik de opleiding gevonden die ik nu volg: Communicatie en Multimediadesign. 

Ik vond het leuk om met het programma bezig te zijn. Je leert jezelf en je kwaliteiten beter kennen en ik wist nu precies waar ik op moest letten om te beoordelen of de studie bij me paste.

Ik vond het een erg leuk en vooral leerzaam proces en zeker de tijd waard."


Daphne Roelofs  Wijchen


Inhoud van het Studiekeuze-programma

STAP 1

Je ontdekt je kwaliteiten en je valkuilen        

Stap 2

Je krijgt inzicht in jezelf met twee persoonlijkheidstesten

Stap 3

Je krijgt zicht op passende studierichtingen

Stap 4

Je komt erachter wat jou echt motiveert (je drijfveren)

Stap 5

Je onderzoekt je interesses met 2 studiekeuzetesten

Stap 6

Je leert de opleidingen kennen die het meest passend zijn

Stap 7

Je ontdekt welke studie de beste keuze is voor jou

Zoë:
 "Het studiekeuze programma van WIJS heeft mij enorm geholpen met mijn studiekeuze. Dankzij dit programma heb ik een keuze kunnen maken waar ik zelf 100% achter sta. Ik heb dit traject op mijn eigen tempo, thuis kunnen doen wat ik persoonlijk heel fijn vond. 

De communicatie met Katja was erg prettig en zij was er voor mij wanneer het nodig was."

Zoë Dante  Kerkwijk

Over de coach

Ik ben Katja van der Pol, studiekeuzebegeleider en jongerencoach. Ik begeleid al 15 jaar met veel plezier jongeren in de keuze van hun nieuwe opleiding. 


Door de jaren heen heb ik goed ondervonden wat wel en wat niet werkt in het keuzeproces en welke testen echt helpend zijn. Het beste van alles komt samen in dit programma. Hiermee maak je de keuze waar je echt achter staat.


Erg belangrijk vind ik het dat je je studiekeuze zowel met je hoofd als met je gevoel maakt. Alleen dan kan het een goede keuze zijn! Beiden komen dan ook aan bod in deze methode.

Hoeveel tijd kost het online programma?                                    

Het is per stap verschillend hoeveel tijd je ermee kwijt bent maar gemiddeld kost het je ruim 1 uur per stap (in totaal 7 stappen). Soms wat langer, soms wat korter. Het advies is om het programma te verdelen over 3 tot 7 weken. Maar je mag er natuurlijk ook korter of langer over doen.


Als je kiest voor de variant met persoonlijke begeleiding dan ben je in totaal ongeveer evenveel tijd kwijt maar de helft ervan doen we dan samen tijdens de afspraken. (thuis maak je dan testen)


Uniek tijdelijk aanbod!

Meld je nu aan en ontvang gratis:


 • 12 maanden verlenging van het online programma! (dus na de standaard periode van 3 maanden, blijft het programma nog een heel jaar voor jou open staan)

Studiekeuze programma 

Zelfstandig online


Geschikt voor studiekeuze HBO en Universiteit

297


 • Compleet online programma met unieke methode en hoogwaardige testen waarin je stap voor stap de opleiding ontdekt die het beste bij je past.
 • Handige zoekfunctie met zeer uitgebreide actuele informatie over alle opleidingen in het hoger onderwijs.
 • Gedurende het programma de mogelijkheid om al je vragen te stellen aan studiekeuzecoach Katja.
 • Mogelijkheid om tussentijds of aan het einde een afspraak te maken met Katja voor persoonlijke begeleiding en advies voor meerprijs van 79 euro per uur.
 • Uitgebreide rapportage en testuitslagen. 

Ilse:
 "Nadat ik gestopt was met mijn eerste opleiding was ik onzeker over het kiezen van een nieuwe studie. Het programma van WIJS heeft mij heel goed geholpen om een beargumenteerde nieuwe studiekeuze te maken waar ik 100% achter sta. 

Het programma werkt heel fijn en je kunt het in je eigen tempo doen. Ook kan je altijd dingen vragen aan Katja. Ik ben heel blij met mijn keuze en heb er alle vertrouwen in dat ik mijn studie Gezondheidswetenschappen wel ga volbrengen!"

Ilse Nadort  HeilooLiever persoonlijke begeleiding bij je studiekeuze of eerst wat meer informatie?